Тръгване от наклон – наистина ли е толкова трудно?

Тръгване от наклон

Ще ви дам съвет, който ще ви помогне да бъдете уверени и сигурно при тръгването от наклон. Нещо, което винаги е плашело новите шофьори. Следвайки съвета, който ще ви дам, вие ще успявате да тръгнете сигурно и без да загасите двигателя на колата.

Трикът е да използвате ръчната спирачка, като „помощно средство“ за да предотвратите тръгването на колата назад, докато тръгне по нанагорнището.

Когато неопитните шофьори имат проблем с тръгването по наклон, това обикновено е, защото се притесняват от това, колата да не тръгне назад. Ако колата тръгне назад, дори и малко, те се паникьосват и започват да натискат всички педали. Истината е, че ако можете да тръгнете на път без наклон, ви е имате всички умения да го направите и при наклон.

Използвайки, този метод, вие само ще нагласите краката си върху педалите, докато колата е осигурена с ръчната спирачка без възможност да потегли назад.

Как става номерът?

[dropshadowbox align=“none“ effect=“lifted-both“ width=“400px“ height=““ background_color=“#ceedfd“ border_width=“1″ border_color=“#dddddd“ ]Първо пригответе колата. 

  1. Изберете първа предавка и натиснете педала на газта така, че двигателят да е малко по-шумен от колкото е обикновено при стартиране на равен път.
  2. След това отпуснете малко съединителят, до точката, в която двигателят зацепва и задвижва колелата.
  3. Задръжте и двата крака в това положение.
  4. Огледайте се дали имате възможност да тръгнете сигурно – проверете страничните огледала и огледалото за обратно виждане.
  5. Започнете да отпускате ръчната спирачка внимателно, не повече от няколко милиметра
  6. Ако автомобилът започне да се движи назад – дръпнете отново ръчната спирачка.
  7. Наместете отново краката си върху педалите докато подсигурите автомобила. проверете отново дали пътното платно е чисто и опитайте отново
  8. Ако е необходимо повторете това, докато имате пълен контрол и придобиете увереност.

 

[/dropshadowbox]
Използвайки този метод, вие ще се чувствате сигурно, че няма да се движите назад по хълма повече от няколко сантиметра. С повече практика ще придобиете увереност и ще „почувствате“ степента, в която съединителят заработва и кога трябва да освободите ръчната спирачка

Ако тази информация ви е била полезна – вижте и другите съвети в секцията МОИТЕ СЪВЕТИ.

Подобни статии

Коментирай...

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.