Шофьорска книжка категория В

Шофьорска книжка категория В

Защо шофьорска книжка категория В?

Категория В позволява на водачите, които притежават тази категория, да управляват превозни средства, чиято максимално допустима маса не е повече от 3.5 тона и общият брой на местата за сядане е под 8 (в това число не влиза мястото на водача). Това са леки автомобили и малки микробуси. Разрешено е към тях да се закачи ремарке с максимална маса под 750 кг.

На колко години трябва да съм за да запиша шофьорски курс?

За шофьорски курс в Сливен за категория В, кандидатите трябва да имат навършени 17 години и 9 месеца, както и поне основно образование.

Как преминава курсът за шофьори?

Обучението за шофьорска книжка категория В се състои от две части: теоретично обучение (листовки) и практическо обучение (кормуване).

Теоретичното обучение се състои от 40 учебни часа. След преминаването им се полага вътрешен изпит. След като вътрешният изпит е положен успешно, едва тогава се полага изпит пред ДАИ (Държавна Автомобилна Инспекция).

Изпитът

Теоретичния изпит се състои от 3 листовки с по 15 въпроса всяка или общо 45 въпроса, като тенденцията е изпитът да се държи по електронен път, за да се избегнат порочни практики.

Максималния брой верни отговори дава на кандидата 97 точки.  За да бъде успешно издържан изпита кандидат шофьора за категория В трябва да има събрани най-малко 87 точки. Важно е да се знае, че различните въпроси дават различен брой точки. При 10 наказателни точки изпитът е неуспешен и трябва да се запише нова дата за явяване.

  • Практическото обучение се състои от 31 учебни часа по управление на автомобила в градски и извън градски условия като се преминава през обучение за различни умения – тръгване под наклон, изпреварване, престояване, паркиране. Часовете по практика се провеждат в удобно за вас време и възможност да ви вземем от място, което посочите.

За допълнителна информация относно започването на курса, както и цената за провеждането му можете да се свържете с нас, като използвате някой от начините по-долу:

[dropshadowbox align=“none“ effect=“lifted-both“ width=“400px“ height=““ background_color=“#fdf9bf“ border_width=“1″ border_color=“#dddddd“ ]тел.: 0899 939 909
email: tachev.tacho@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/tachotachev[/dropshadowbox]

Подобни статии

Коментирай...

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.