fbpx

5 съвета как да намалим сметките си за бензин

5 съвета как да намалим сметките си за бензин
5 съвета как да намалите сметките си за бензин
5 съвета как да намалите сметките си за бензин

Имам добра новина за вас – наистина е възможно да спестявате докато шофирате и да ви останат пари за море през лятото. Питали ли сте се „Какво да направя за да намалим сметките си за бензин?“ Лошата новина е безумните цени на бензина и лошите пътища. Но…. разходът на гориво изцяло зависи от вашите навици и поведение докато шофирате. И така…. бих искал да ви дам няколко съвета, които ще ви помогнат да намалите разходът на гориво, а от там и парите, които давате за „удоволствието“ да имате собствен автомобил. Освен това, спазвайки тези съвети вие ще карате по безопасно и малко „по-зелено“.

Ето и моите 5 съвета, които съм сигурен, че ако спазвате ще намалим сметките си за бензин през тази година:

 1. Внимавайте с агресивното каране: 

  Внезапното ускорение и рязкото спиране може да увеличи разходът ви на гориво с до 40%, като в същото време вредните емисии се увеличават 5 пъти. Проучвания също така показват, че смяната на пътните летни многократно, няма да ви помогне за това да стигнете много по-бързо. По-добре се придържайте в едната лента. Това ще ви спести гориво и … нерви.

 2. Използвайте естествения климатик: 

  Според някои проучвания климатикът не е причина за допълнителен разход на гориво. Но всъщност използването му води до увеличаване на разходът с до 1,5-2,0 литра на 100 км. Ако наистина ви е много топло – включете климатика и след като се охлади го изключете. Това ще ви спести около 10% от изразходваното гориво.

 3. Това е лек автомобил, не TIR:

  Не е необходимо да взимате всички 99 чифта обувки, които имате, когато тръгвате на път. Изчистете колата от стари списани, обувки, принадлежности за риболов и други ненужни неща. Колата ви не е склад. Направете я по-лека. Имайте предвид, че допълнителни 48 кг тежест добавят 2% повече изразходвано гориво. Така, че – придържайте се към минималистичния подход.

 4. Необходим е кислород:

  Колата не се задвижва само от гориво. Необходим е и кислород. Ако притокът на кислород към двигателя е затруднен от замърсен въздушен филтър, колата ще се движи по-трудно, съответно и разходът на гориво ще бъде по-висок. Доказано е, че можете да спестите до 8% гориво всеки път когато пълните резервоара до горе, само ако смените задръстения въздушен филтър.

 5. Колкото повече – толкова по-добре:

Едно от неща, които могат да ви спестя най-много пари, това е да карате с добре напомпани гуми. По-ниското налягане в гумите води до триене на по-голяма част от тях в асфалта, което освен, че износва гумите, води и до по-голям разход на гориво.

 Това са само няколко основни съвета. които са лесни за спазване без да нарушават вашия комфорт, но в същото време ще направят голяма услуга на бюджета ви за гориво.

Ако и вие имате съвети за пестене на гориво можете да ги споделите в полето за коментари.

shopsector.com

One thought on “5 съвета как да намалим сметките си за бензин

Коментирай...

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.