5 съвета как да намалим сметките си за бензин

5 съвета как да намалите сметките си за бензин
5 съвета как да намалите сметките си за бензин

Имам добра новина за вас – наистина е възможно да спестявате докато шофирате и да ви останат пари за море през лятото. Питали ли сте се „Какво да направя за да намалим сметките си за бензин?“ Лошата новина е безумните цени на бензина и лошите пътища. Но…. разходът на гориво изцяло зависи от вашите навици и поведение докато шофирате. И така…. бих искал да ви дам няколко съвета, които ще ви помогнат да намалите разходът на гориво, а от там и парите, които давате за „удоволствието“ да имате собствен автомобил. Освен това, спазвайки тези съвети вие ще карате по безопасно и малко „по-зелено“.

Ето и моите 5 съвета, които съм сигурен, че ако спазвате ще намалим сметките си за бензин през тази година:

 1. Внимавайте с агресивното каране: 

  Внезапното ускорение и рязкото спиране може да увеличи разходът ви на гориво с до 40%, като в същото време вредните емисии се увеличават 5 пъти. Проучвания също така показват, че смяната на пътните летни многократно, няма да ви помогне за това да стигнете много по-бързо. По-добре се придържайте в едната лента. Това ще ви спести гориво и … нерви.

 2. Използвайте естествения климатик: 

  Според някои проучвания климатикът не е причина за допълнителен разход на гориво. Но всъщност използването му води до увеличаване на разходът с до 1,5-2,0 литра на 100 км. Ако наистина ви е много топло – включете климатика и след като се охлади го изключете. Това ще ви спести около 10% от изразходваното гориво.

 3. Това е лек автомобил, не TIR:

  Не е необходимо да взимате всички 99 чифта обувки, които имате, когато тръгвате на път. Изчистете колата от стари списани, обувки, принадлежности за риболов и други ненужни неща. Колата ви не е склад. Направете я по-лека. Имайте предвид, че допълнителни 48 кг тежест добавят 2% повече изразходвано гориво. Така, че – придържайте се към минималистичния подход.

 4. Необходим е кислород:

  Колата не се задвижва само от гориво. Необходим е и кислород. Ако притокът на кислород към двигателя е затруднен от замърсен въздушен филтър, колата ще се движи по-трудно, съответно и разходът на гориво ще бъде по-висок. Доказано е, че можете да спестите до 8% гориво всеки път когато пълните резервоара до горе, само ако смените задръстения въздушен филтър.

 5. Колкото повече – толкова по-добре:

Едно от неща, които могат да ви спестя най-много пари, това е да карате с добре напомпани гуми. По-ниското налягане в гумите води до триене на по-голяма част от тях в асфалта, което освен, че износва гумите, води и до по-голям разход на гориво.

 Това са само няколко основни съвета. които са лесни за спазване без да нарушават вашия комфорт, но в същото време ще направят голяма услуга на бюджета ви за гориво.

Ако и вие имате съвети за пестене на гориво можете да ги споделите в полето за коментари.

Подобни статии

Един коментар

Коментирай...

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.