Как да изберете инструктор за вашия шофьорски курс?

Шофьорският курс е едно от нещата, които при успех ви остава за цял живот. Освен това правилната и добра подготовка може да спести куп неприятности и дори да ви спаси живота. Затова при избор на инструктор, при който да изкарате шофьорската си книжка трябва да подходите изключително сериозно. Вие ще похарчите определена сума пари за уроци, теоретична подготовка и изпити и вие заслужавате инструктор, който да е точно за вас.

Най-добрият начин е да използвате препоръки от приятел. Това е добро началото когато започнете да търсите информация къде да карате шофьорски курс, но това не е 100% гаранция, че някой който е бил подходящ за вашият приятел ще бъде подходящ и за вас.

Ако започнете от нулата без препоръки е добре да се договорите с инструктора ви за 1-2 пробни часа. По-добре е да похарчите 20-50 лева, но да сте сигурни, че това е „вашият човек“.

Намиране на инструктор и шофьорски курс

Използвайте препоръките от приятели, потърсете в интернет, проверете в Google Business, или търсачката, проверете във Facebook, Google Plus. Инструктори о школи за шофьорски курсове, които имат своя интернет страница, Facebook страница са подходили сериозно към своя бизнес, вложили са пари в това, което означава, че можете да им  се доверите. Те са на „светло“ и не целят само да ви вземат парите.

Цената на шофьорските курсове са само груб ориентир за цената на цялото обучение. Много от евтините курсове, могат да ви струват много повече от „скъпите“ курсове, ако инструкторът не е точния за вас учител. Имайте предвид, че ниските цени  на курса за ниски заради това, че  се спестява от гориво, спестява се от дължината на учебния час или от продължителността на обучението за водач на МПС.

Кратък тест – „Това ли е моят иструктор?“

  • ако в края на урока имате усещането, че не сте се забавлявали напълно, че сте научили само основни неща или не сте научили нищо, най-вероятно това не е вашият човек
  • всеки има лоши уроци от време на време, но те трябва да са рядкост. Не се сърдете, ако инструкторът ви се скара. Важното е да разберете къде ви е грешката и да не я повтаряте. Ако обаче той само ви крещи – веднага го сменете
  • Някои хора се участ да карат с приятели и познати, но това не е добра идея. Добре е първите ви уроци да бъдат при професионален инструктор, който е обучаван за това. По този начин няма да придобиете грешни или опасни навици, които после трудно да изчистите.
  • Търсете инструктор е право да извършва такава дейност. Най-лесният начин е да погледнете автомобила, на който ще се учите. На автомобила трябва да е изписан номерът на разрешителното му, ако няма такъв номер попитайте. Не започвайте при инструктор, който няма разрешително

Решението за това къде и при кого ще изкарате шофьорския си курс е изцяло ваше. Уверете се, че се чувствате комфортно със своя инструктор и бъдете готови да го смените ако това не е така. Всеки учи по различен начин, но работата на вашият инструктор е да ви научи да шофирате правилно и безопасно, по начин, който ще ви хареса и ще се забавлявате. Все пак след курса на обучение, вие ще седнете зад волана и той няма да е до вас. Тогава, ще трябва да си припомните всичко, което той ви е обяснявал.

Запомнете. Това са вашите пари. Уверете се, че получавате качествено обучение за това, за което си плащате.

[dropshadowbox align=“center“ effect=“lifted-both“ width=“400px“ height=““ background_color=“#b1c8fb“ border_width=“1″ border_color=“#dddddd“ ]Ако имате някакви въпроси за шофьорските курсове в Сливен – просто се обадете и попитайте: 0899 939 909[/dropshadowbox]

Подобни статии

Коментирай...

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.