Практикувайте с приятел или познат с повече опит от вас

https://i0.wp.com/tachotachev.com/wp-content/uploads/2013/04/Шофьорски-курсове-практикувайте-с-по-опитен-от-вас.png?resize=711%2C332&ssl=1
Шофьорски курсове – практикувайте с по-опитен от вас

Ако имате възможност да се практикувате след шофьорския курс с приятели или познати, които имат повече опит от вас – направете го.

 

Колкото повече шофирате и се упражнявате, толкова по-бързо ще придобиете увереност и умения за управление на МПС. Винаги обаче следвайте съветите, които са ви дадени от инструктора ви по време на обучението, дори и вече да сте взели изпита и да притежавате книжка.[dropshadowbox align=“none“ effect=“lifted-both“ width=“400px“ height=““ background_color=“#ffffff“ border_width=“1″ border_color=“#f7f939″ ] Запомнете!!! Шофирането не е просто да издържите успешно теста, трябва да го правите безопасно и да останете живи.[/dropshadowbox]

DriverActive показват статистика, която шокира, но и която трябва да ни накара да се замислим. Фактите са, че в световен мащаб всяка година по пътищата загиват около 1,2 милиона. 33% от тях са под 25 годишни.

Бъдете изключително внимателни когато шофирате!!!

В някои страни като САЩ е позволено да се обучавате при ваш приятел или познат, който е над 21 години и притежава книжка поне от 3 години, а след това само да се явите на изпит. При нас това въпреки, че не е позволено от закона, много хора предпочитат да получат урок от родител, приятел или познат. Това освен, че не е законно е и много неправилно, защото професионален инструктор ще ви даде със сигурност правилни съвети, които не е 100% сигурно, че ще получите от друг.

След като изкарате курса и вземете документ удостоверяващ правото ви за управление на МПС е добре да практикувате с някой по-опитен от вас. Добре е да попитате инструктора си къде и какво точно да упражнявате. Винаги е добре на да направите няколко обиколки на места, които познавате и които вече сте минавали по време на обучението.

Очевидно, може би …

Преди да се качите на автомобил, който ще управлявате се уверете, че той има заплатени всички задължителни застраховки, минал е годишен технически преглед, има винетен стикер.

Отговорността за всичко това, вече е ваша.

Подобни статии

Коментирай...

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.