fbpx

Проверихте ли мъртвите точки в огледалото …

Мъртва точка при шофиране

Когато тръгвате с автомобила си, трябва винаги да се уверите, че пътят е чист и безопасно можете да направите маневра. Това е нещо, на което вашият инструктор със сигурност ще ви обърне внимание и ще акцентира, докато провеждате обучението за шофьорска книжка.

Докато сте седнали зад волана, вие виждате много ясно какво се случва пред вас, а използвайки огледалото за обратно виждане, можете да разберете до голяма степен какво се случва зад вас или встрани. Но има зони около автомобила, които изискват да им обърнете особено внимание – зони, които не можете да виждате добре или въобще не виждате какво се случва там.

Това са т.нар. „мъртви“ точки

Това са области, които не можете да видите в огледалото или пък са скрити от някоя част на автомобила. Особено критични при тръгване или при предприемане на изпреварване или друга маневра, са зоните около лявото и дясното ви рамо. Ако погледнете рисунката по-горе, ще видите, че синята кола, не се вижда в дясното странично огледало. Ако шофьорът на червеният автомобил предприеме маневра, без да е погледнал зад дясното си рамо има голям риск от ПТП и инцидент.

За да предотвратите подобен инцидент – винаги проверявайте и от двете ви страни, преди да тръгнете или преди да започнете маневра за изпреварване.

Проверете „мъртвите“ точки
Отбелязана с:    

Коментирай...

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Предишна публикация:
Видео визитка- шофьорски курсове Сливен

Видео визитка на шофьорски курсове Шофьорски курсове в Сливен. Представяме ви услугите, които предоставяме на нашите клиенти. Ако още не...

Затвори