car keys on black surface

Какво ще научите от шофьорските курсове

Шофьорският курс извършван от професионалисти е наистина изключително полезен за развитиeто на един водач, от инструкторът зависи как вие ще схванете материала, много често инструктoри със слаб опит са причината за неразбирането или бавното възприятие от страна на водача.

От шофьорският курс и взаимодействието ви с преподавателят/инструкторът ви ще трябва да се подготвите перфектно за предстоящите изпити, които да ви осигурят свидетелство за правоуправление на МПС, вече в зависимост от категорията за която кандидатствате. Нека се опитаме да се спрем на някои от основните елементи и да ги коментираме.

Теорията и нейното приложение при шофьорският курс

Когато се качите в учебният автомобил вашият инструктор той ще ви обясни с думи всичко по възможно най-приемлив и елементарен начин така, че да го разберете.

Теорията относно това как да подготвите шофьорското си място, как да нагласите седалката и огледалото си е стартова при започването на курс. За всеки един шофьор е важно да му е удобно, да има добър поглед навсякъде, да достига лесно педалите на превозното средство и да борави със скоростният лост.

Следващите обяснения ще бъдат свързани вече със самият процес на каране, там ще ви се обяснява на дълго и широка за скоростите, за двигателя, за пътната обстановка. Вие ще се научите да разпознавате знаците, ще получите пълна информация за предимството, кръстовищата и всичко което, ви е нужно да знаете.

В по-късният етап когато ще трябва да се явите на изпити отново ще се сблъскате с добрата стара Теория изразена в тест с листовки. Тогава ще отговаряте на въпроси и ще бъдете проверен какво сте научили дотук.

Време да преминем към практическата част

Тя фактически е и по-интересният етап от шофьорският курс, защото когато преминете към действие ще стане наистина интересно. Не се плашете ще бъдете перфектно инструктирани как да се движите, с каква скорост, ще бъдете изпробвани на специални полигонови условия както и нарочно ще се “сблъскате” и с по-суровият трафик, по натоварените улици и шосета.

Практическата част от курсовете ще бъда изразена и в опознаване на автомобила, неговите части, ще имате възможност да ги докоснете да разберете как се сменя масло, как се манипулира с акумулатора и много други подробности.

Практиката ще е и реалният завършек точно един момент преди да сдобиете с мечтаната книжка, вие ще бъдете изпитани на пътят като ще ви се дават задачи, които да изпълните. Няма нищо страшно, защото вече сте се въоръжили със знания и на теория и на практика, и ви трябва просто малко стабилност за да се поздравите с успех.

Желаем ви да вкусите от положителната емоция, която дава тръпката да станеш водач на автомобил, вярваме във вас и вашите възможности и ви пожелаваме успех на предстоящите изпити.

Ако искате да получите повече информация за провежданите от нас курсове не се колебайте, а се свържете с нас: тел.: 0899 939 909 или чрез формата ни за контакт:

Подобни статии

Коментирай...

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.