woman in blue coat sitting on car seat

Електронни устройства за безопасност – струват ли си цената?

В днешни дни всички луксозни автомобили за снабдени с интелигентни електронни устройства за безопасност (ЕУБ). Тенденцията в безопасността в автомобилите се е развила от предпазване на пътниците от нараняване с въздушни възглавници, и странични греди, понасящи удари до пълно предотвратяване на шофьора и пътниците в автомобила.

Автомобилите от висок клас предлагат и опцията за предупреждаване за напускане на пътната лента, както и предупреждение за поява на превозно средство в „сляпата“ зона, която не се вижда в огледалата за обратно виждане. Тези системи предупреждават водача и наистина могат да предотвратят инциденти на пътя.

 Всичко това звучи като филм на бъдещето, но в това има много смисъл. Въпреки, че хората са „най-съвършените компютри“ ние също можем да бъдем разсеяни много лесно или просто да не можем да предвидим надвисналата опасност. Защо да не се доверим в тези случаи на системите за безопасност, ако могат да предотвратят инцидент? Отговорът на този въпрос е ЦЕНАТА.  Много от тези джаджи и устройства са на цени от около $2000. Имайки предвид, че по нашите пътища се движат автомобили за по-ниска цена, не всеки може да си позволи подобно устройство. И така – струва ли си инвестицията? Повечето специалисти, които се занимават с автомобили и пътна безопасност са на мнението, че си заслужава. Тя вярват, че много от тези екстри за сигурност ще станат стандарт и нещо напълно нормално за всеки автомобил в близко бъдеще.

Като всеки нов продукт, който се появява на пазара, прототип или тестов модел, обикновено са много скъпи при появяването си. Но след като веднъж се харесат на потребителите и след като повече хора решат, че искат да имат подобни екстри в автомобилите си, производителите на автомобили ще бъдат принудени от пазарните търсения да ги добавят към автомобилите, които пускат на пазара. Колкото повече автомобили имат подобни устройства, толкова повече цената има ще пада и ще бъдат достъпни за все повече шофьори.

Подобни статии

Коментирай...

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.